Ortodoncija

Ortodoncija deluje u području ispravljanja nepravilnog položaja zuba I medju- viličnih odnosa.

Iako se dugo smatralo kako su ortodontska pomagala primarno namenjena mladima, ta praksa se promenila pa danas sprovođenje ortodontske terapije pokazuje pozitivne rezultate, bez obzira na doba.

Korekcije zuba i zagrižaja

Osim lepšeg osmeha, koji uveliko doprinosi samopouzdanju, uz pomoć moderne ortodoncije omogućavamo korekcije zuba i zagrižaja koji smanjuju rizik od gubitka zubnog mesa i kosti, karijesa te nepravilnog trošenja zubne supstance. Takođe, pravilnijim rasporedom zuba olakšava se i njihovo čišćenje, čime se smanjuje pojava karijesa, i utiče se na smanjenje pojave drugih problema, kao što su preterano trošenje površine zuba, nepravilnosti u zglobu i slično.

Ortodontsku terapiju sprovodi specijalista ortodont, a dužina terapije zavisi o pravovremenosti zahvata. Idealno je sa terapijom započeti još u dečijem uzrastu, ne samo zbog estetskih razloga nego i zbog prevencije mogućih problema u kasnijem životnom dobu. Pacijentima nudimo najmodernije tehnologije i dentalne tehnike kojima u znatno kraćem periodu postižemo vrhunske rezultate.

Invisalign® ortodontska terapija

Invisalign® ortodontska terapija koristi moderan, kompjuterski planiran i vođen pristup za korekciju nepravilnog položaja zuba koristeći vrlo tanke i transparentne pločice, bez aplikacije klasičnih bravica na zube.Te transparente pločice napravljene su isključivo prema vašim zubima.

Svake dve nedelje stavlja se novi set transparentnih pločica, sve do kraja terapije. Najveća prednost ovog sistema je da ćete postići savršen osmeh uz minimalne estetske promene koju inače donosi standardna ortdontska terapija sa žicama i bravicama.

 

 

EnglishFrenchGermanSerbian