Implanti

Od A do Z

 

Implantologija pruža rešenja za sve oblike bezubosti (od nedosttka jednog do nedostatka svih zuba) i predstavlja idealno rešenje za osobe koje nisu zadovoljne klasičnom zubnom protezom.

 

Od čega se sastoji zubni implant

Zubni implantat

Titanski šraf koji se bezbolnom hirurškim intervencijom ugrađuje u viličnu kost. Uspeh ovakve terapije je od 95 do 100 %, što je čini jednom od najsigurnijih i najtrajnijih terapija u stomatologiji. Nakon srastanja s kosti implantat predstavlja zamenski koren zuba.

Protetska nadogradnja

Izrađena od titana ili cirkona, služi kao veza između implantata s jedne i protetskog rada (mosta ili krunice) s druge strane.

Zub

 

Krunica ili most, izrađen od keramike, cirkona ili drugih estetskih dentalnih materijala, trajno se fiksira na protetsku nadogradnju.

 

Dentalni implantati povećavaju kvalitet života, koriste očuvanju vaših prirodnih zuba i preveniraju povlačenje kosti.

 

Svaki pacijent je poseban

 

Nedostatak jednog zuba

Nedostatak više zuba

Nedostatak svih zuba

 

Upotrebom implantata čuvaju se dva susedna zuba koja bi se, brušenjem i postavljanjem klasičnog zubnog mosta morala oštetiti.U odnosu na klasičan most implantat predstavlja kvalitetnije i dugoročnije rešenje.

 

Mostovi i proteze na zubnim implantatima

 

Fiksni most

 

Izradi fiksnog mosta prethodi temeljna analiza ukupne situacije kao i zadovoljavajuće stanje kosti. Nakon ispunjavanja postavljenih uslova, ugrađuje se šest implantata te se na njih fiksira most od 12 članova.

 

Ponekad je, za fiksne rekonstrukcije, moguće smanjiti broj implantata, a ponekad je potrebno posegnuti za dodatnim regeneracijama kosti i povećanjem broja implantata.

 

All-on-4®

 

Predstavlja izradu fiksnog mosta kompletne vilice sidrenog na 4 implanta. Koncept je naročito pogodan kod pacijenata koji u bočnim, zadnjim delovima vilice nemaju dovoljno kosti za klasičnu ugradnju implantata.

 

Ovim načinom moguće je, bez dodatnih postupaka koštane regeneracije, fiksno rehabilitovati  potpune bezubosti.

 

All-on-4 dozvoljava izradu brzih fiksnih privremenih mostova, čime možete u jedanom danu dobiti fiksne zube.

 

Hibridna proteza

 

Fiksna rehabilitacija nije moguća u slučajevima kada je kost jako smanjena. U tom slučaju pacijentima izrađujemo hibridnu protezu, koja predstavlja temelj za ugradnju četiri implantata te izradu suprakonstrukcije za stabilizaciju proteze.

 

Ovakva proteza je čvrsta, stabilna i puno manja u odnosu na klasičnu mobilnu protezu.

 

Pokrovna proteza

U mnogim slučajevima potpune bezubosti donje vilice pacijenti ne mogu nositi klasičnu mobilnu protezu. Njima preporučujemo pokrovnu protezu: u prednji deo donje vilice ugrađujemo dva implantata na koje se postavljaju kopče čiji je glavni cilj stabilizcija proteze i postizanje njene potpune funkcionalnosti.

 

Na raspolaganju vam je i jedna od najmodernijih, kompjuterski vođenih metoda ugradnje implantata.

 

Kompjuterski vođena implantologija

 

Uz pomoć 3D softvera virtualno određujemo optimalnu poziciju implantata u viličnoj kosti, a potom se na temelju dobijenih rezultata naručuje implantološka šablona koja omogućuje brzu i precizniju ugradnju implantata bez klasične operacije i rezanja sluznice . Na ovaj način se u potpunosti isključuje klasično rezanje sluznice.

 

Fiksni zubi u jedanom danu

 

U nekim slučajevima je moguće odmah po ugradnji implantata izraditi i odgovarajuće zube. Ovakva tehnika naziva se imedijatno opterećenje implantata te predstavlja izradu krunice  48 sati nakon operacije ugradnje implantata. Ovakvi zubi estetski i funkcionalno savršeno oponašaju prirodne.

 

Koncept imedijatnog opterećenja moguće je primieniti za nadostatak jednog, više ili svih zuba u vilici. Ipak, ova tehnika nije primjenjiva kod svakog pacijenta i u svakoj situaciji.

 

Za lečenje bez straha

 

Naš lekarski tim može vam olakšati opsežne dentalne intervencije, pa tako i hirurške zahvate upotrebom sedacije.

 

Sedacija ne znači opšta anestezija! Radi se o kontrolisanoj svesnoj sedaciji koju nadzire specijalista anesteziolog, pri čemu je pacijent pri svesti, komunicira sa okolinom, ali ne oseća strah i nelagodnost.

 

Stomatološki zahvati mogu trajati duže vremena čime se u jednoj poseti mogu rešavati kompleksniji i opsežniji zahvati. Ovo je metoda izbora kod većih zahvata, kako za pacijente, tako i za stomatologe. Rad stomatologa je komforniji, a pacijent uživa potpunu sigurnost, bez straha, uz stalni nadzor.

EnglishFrenchGermanSerbian